Paksoi snijden

3 verschillende snijtechnieken om je paksoi te snijden

Paksoi op een snijplank

Inleiding

Paksoi, pak-choi of bokchoi is een knapperige bladgroente afkomstig uit China. De groente is behoort tot dezelfde familie als de bloemkool en de Chinese kool. In dit artikel zullen wij 3 verschillende snijtechnieken uitleggen. Aan jou de keuze welke je wilt gebruiken om jouw paksoi te snijden. Scroll direct door naar de door jouw gewenste snijtechniek of lees alles voor een betere techniek.

Wat heb je nodig om paksoi te snijden?

  • Paksoi
  • Een snijplank
  • Een koksmes

Hoe lang duurt het om paksoi te snijden?

Het snijden van 1 paksoi kost ongeveer 2 minuten.

Methode 1: Paksoi in schuine hoeken snijden

  1. Paksoi op een snijplank, waarbij we de onderkant eraf snijden

    1De onderkant van de paksoi snijden (schuin)

    Met deze snijtechniek gaan we de paksoi in schuine repen snijden. Allereerst verwijderen we onderkant van groente. Doe dit door op ongeveer 1 centimenter van de onderkant te snijden. Nu kunnen wij dit hebben gedaan, kunnen wij de bladeren eraf halen.

  2. Paksoi waarvan we de bladeren losmaken als voorbereiding op het in schuine repen snijden

    2De bladeren van de paksoi losmaken (schuin)

    Doordat wij de onderkant eraf gesneden hebben kunnen wij gemakkelijk de bladeren van paksoi losmaken. Dit kan gemakkelijk met de hand gedaan worden. Nadat je alle bladeren hebt losgemaakt, kan je beginnen de paksoi te wassen. Was elk blad onder koud stromend water om alle modder te verwijderen.

  3. Paksoi welke we in scheve rechthoeken snijden

    3De paksoi in scheve rechthoeken snijden

    Nadat je de bladeren hebt gewassen, leg je de paksoi op de snijplank. Zorg ervoor dat de holle kant naar beneden is gericht. Snijd nu schuin met je mes de paksoi. Zorg ervoor dat de blokjes ongeveer 1 centimeter breed zijn. Pak hierbij zowel de steel als het blad van de paksoi mee.

Methode 2: Paksoi in dominostenen snijden

  1. Paksoi op een snijplank

    1De onderkant van de paksoi snijden (domino)

    Met deze snijtechniek gaan we de paksoi in dominostenen snijden. Allereerst verwijderen we onderkant van groente. Doe dit door op ongeveer 1 centimenter van de onderkant te snijden. Nu kunnen wij dit hebben gedaan, kunnen wij de bladeren eraf halen.

  2. Paksoi waarvan we de bladeren losmaken als voorbereiding op het in dominostenen snijden

    2De bladeren van de paksoi verwijderen

    Ook in deze methode halen wij de bladeren van de groente. Dit doen wij met de hand. Nadat je de bladeren hebt losgemaakt, kan je de paksoi beginnen te wassen. Houd de paksoi-bladeren onder water om alle modder te verwijderen.

  3. Paksoi die wij in 2 delen snijden

    3De paksoi in twee delen snijden.

    Nadat je de paksoi-bladeren hebt gewassen, dan leg je het blad op de snijplank. Zorg ervoor dat de holle kant naar boven wijst. Zet je mes aan de kant van de steel. Snijd nu het blad in twee gelijke delen langs de lange zijde.

  4. Paksoi die we in dominostenen snijden

    4De paksoi in dominostenen snijden

    Snijd nu het blad in kleine rechthoeken van elk ongeveer 1 centimeter breed. Deze rechthoeken kan je als het ware vergelijken met kleine dominostenen.

Methode 3: Paksoi in blokjes snijden

  1. Paksoi op een snijplank voordat we hem in blokjes gaan snijden

    1De onderkant van de paksoi snijden

    Wederom beginnen wij met het wegsnijden van de onderkant van de paksoi. Zet het mes op ongeveer 1 centimeter van de onderkant en snijd hem eraf. Nu kan je de bladeren eraf te halen.

  2. Paksoi waarvan we de bladeren verwijderen als voorbereiding op het in blokjes snijden

    2De bladeren van de paksoi verwijderen

    Haal nu de bladeren weg met de hand. Nadat alle bladeren zijn losgemaakt, dan moet je de paksoi wassen. Doe dit door het blad onder koud stromend water te houden. Blijf dit doen tot er geen modder meer aanwezig is.

  3. Paksoi die wij in 3 delen snijden

    3De paksoi in drie delen snijden

    Leg na het wassen de paksoi met de holle zijde naar bovengericht op de snijplank. Zet je mes aan de kant van de steel. Snijd nu de paksoi in drie gelijke delen langs de lange zijde. Leg nu de 3 delen aan de kant.

  4. Paksoi die we in blokjes snijden

    4De paksoi in blokjes snijden

    Pak 1 van je delen paksoi. Leg dit op je snijplank. Snijd nu de paksoi in blokjes. Maak deze blokjes ongeveer 1 bij 1 centimeter. Herhaal dit voor de 2 andere delen paksoi.

Tips

In deze sectie geven wij jouw nog praktische tips om je te helpen een paksoi te snijden.

Lijst met tips

  1. Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je groente heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.