Paprika snijden

De beste manier om paprika te snijden

Een aantal paprikas

Inleiding

De paprika komt voor in verschillende kleurvariaties. De rode, groene, gele en oranje paprika's hebben wij allemaal wel eens in de supermarkt gezien, maar wist je dat er ook witte, paarse, lila, mintgroene en bruina paprika's bestaan? Oorspronkelijk komt de groente uit Midden-Amerika, die rond het jaar 1500 door de Spanjaarden naar Europa is gehaald. Deze groente is rijk aan vitamine C, wat het een zeer gezond stukje groente maakt.

In deze how-to behandelen wij de manier waarop je paprika het beste kunt snijden.

Wat heb je nodig om paprika te snijden?

  • Paprika
  • Een snijplank
  • Een koksmes

Hoe lang duurt het om paprika te snijden?

Het snijden van 1 paprika kost ongeveer 2 minuten.

  1. Een paprika waarvan de steel gesneden wordt

    1De steel van de paprika snijden

    Leg de paprika op zijn zij en snijd de steel er vanaf.

  2. Een paprika die op zijn kop op een snijplank ligt

    2De paprika op zijn kop leggen

    Doordat we in de vorige stap de steel eraf hebben gesneden kunnen we de paprika nu stabiel op zijn kop op de snijplank leggen.

  3. Een paprika die rond de pitten gesneden wordt

    3Rond de pitten van de paprika snijden

    In deze stap snijden we als het ware de eetbare delen van de paprika. Begin met je mes aan de bovenkant van de paprika en snijd zo dicht mogelijk langs de zaden ervan.

  4. Een paprika die julienne gesneden wordt

    4De paprika julienne snijden

    Leg de paprika-stukken op de schil neer op je snijplank. Snijd nu de paprika in dunne repen. Dit wordt julienne snijden genoemd.

  5. Een paprika die in blokjes gesneden wordt

    4De paprika in blokjes snijden

    Mocht je de paprika liever in blokjes gesneden hebben dat kan dat natuurlijk ook. Draai de repen paprika een kwartslag en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

Tips

In deze sectie geven wij jouw nog praktische tips om je te helpen een paprika te snijden.

Lijst met tips

  1. Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je paprika heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.