Inleiding
De paprika komt voor in verschillende kleurvariaties. De rode, groene, gele en oranje paprika's hebben wij allemaal wel eens in de supermarkt gezien, maar wist je dat er ook witte, paarse, lila, mintgroene en bruina paprika's bestaan? Oorspronkelijk komt de groente uit Midden-Amerika, die rond het jaar 1500 door de Spanjaarden naar Europa is gehaald. Deze groente is rijk aan vitamine C, wat het een zeer gezond stukje groente maakt.
In deze how-to behandelen wij de manier waarop je paprika het beste kunt snijden.
Inhoud
Wat heb je nodig om paprika te snijden?
- Paprika
- Een snijplank
- Een koksmes
Hoe lang duurt het om paprika te snijden?
Het snijden van 1 paprika kost ongeveer 2 minuten.
-
1De steel van de paprika snijden
Leg de paprika op zijn zij en snijd de steel er vanaf.
-
2De paprika op zijn kop leggen
Doordat we in de vorige stap de steel eraf hebben gesneden kunnen we de paprika nu stabiel op zijn kop op de snijplank leggen.
-
3Rond de pitten van de paprika snijden
In deze stap snijden we als het ware de eetbare delen van de paprika. Begin met je mes aan de bovenkant van de paprika en snijd zo dicht mogelijk langs de zaden ervan.
-
4De paprika julienne snijden
Leg de paprika-stukken op de schil neer op je snijplank. Snijd nu de paprika in dunne repen. Dit wordt julienne snijden genoemd.
-
4De paprika in blokjes snijden
Mocht je de paprika liever in blokjes gesneden hebben dat kan dat natuurlijk ook. Draai de repen paprika een kwartslag en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
Tips
In deze sectie geven wij jouw nog praktische tips om je te helpen een paprika te snijden.
Lijst met tips
- Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je paprika heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.