Inleiding
Venkel (ook bekend als venkelknol) vindt zijn oorsprong in Azië en het Middellandse Zeegebied. Zijn smaken doen zeer denken aan dat van anijs, waardoor het ook vaak als kruid gezien wordt. Het bereiden van venkel kan op veel verschillende manieren: stoven, stomen roosteren, grillen etc.
Wil jij graag venkel snijden, maar weet je niet hoe dat moet? Lees dan onze how-to over dit onderwerp.
Inhoud
- Wat heb je nodig om venkel te snijden?
- Hoe lang duurt het om venkel te snijden?
- Het groene gedeelte van de venkel snijden
- De onderkant van de venkel snijden
- De venkel in twee helften snijden
- Een driehoek aan de onderkant van de venkel snijden
- De harde kern uit de venkel verwijderen
- De venkel in verticale repen snijden
- De venkel in horizontale repen snijden
Wat heb je nodig om venkel te snijden?
- Venkel
- Een snijplank
- Een koksmes
- Een klein mes
Hoe lang duurt het om venkel te snijden?
Het snijden van 1 venkel kost ongeveer 3 minuten.
-
1Het groene gedeelte eraf snijden
Voordat je begint met snijden, moet je allereest de venkel wassen. Dit gaat het beste onder koud stromend water. Zodra je al het vuil eraf gewassen hebt, kan je beginnen met het groene gedeelte van de venkel te snijden. Dit zijn de stengels. Je kunt ervoor kiezen ze weg te gooien, maar ze zijn ook perfect als mix tussen je salade of als garnering.
-
2De onderkant eraf snijden
Je moet nu de onderkant van de venkel eraf snijden. De onderkant kan je vervolgens weggooien.
-
3De venkel in twee helften snijden snijden
Het is nu de bedoeling om de venkel in twee stukken te snijden. Let hierbij op dat je de venkel langs de lange zijde snijdt. Op deze manier staat de venkel veel stabieler op je snijplank.
-
4Een driehoek aan de onderkant snijden snijden
Pak je kleine mes. Hiermee moet je een kleine driehoek aan de onderkant van de venkel snijden. Doe dit voor beide helften.
-
5De harde kern uit de venkel verwijderen
Nu kan je met behulp van je handen de harde kern uit de venkel halen. Deze harde kern kan je weggooien.
-
6De venkel in verticale repen snijden
Vanaf nu snijden wij de stukken die gegeten gaan worden. Indien je graag lange dunne repen wilt, dan moet je de venkel in verticale richting snijden.
-
7De venkel in horizontale repen snijden
Heb je liever kortere repen hebt, dan moet je de venkel langs de korte kant snijden.
Tips
In deze sectie geven wij jouw nog praktische tips om je te helpen een venkel te snijden.
Lijst met tips
- Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je groente heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.
- Voelt het tijdens het snijden instabiel? Draai het stuk venkel om, zodat hij weer stabiel ligt.
- Venkel kan je 4 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Het beste kan je de venkel in vershoudfolie verpakken.