Venkel snijden

De handigste manier om venkel te snijden

Venkels die we gaan snijden

Inleiding

Venkel (ook bekend als venkelknol) vindt zijn oorsprong in Azië en het Middellandse Zeegebied. Zijn smaken doen zeer denken aan dat van anijs, waardoor het ook vaak als kruid gezien wordt. Het bereiden van venkel kan op veel verschillende manieren: stoven, stomen roosteren, grillen etc.

Wil jij graag venkel snijden, maar weet je niet hoe dat moet? Lees dan onze how-to over dit onderwerp.

Wat heb je nodig om venkel te snijden?

  • Venkel
  • Een snijplank
  • Een koksmes
  • Een klein mes

Hoe lang duurt het om venkel te snijden?

Het snijden van 1 venkel kost ongeveer 3 minuten.

  1. Een venkel waarbij wij het groene gedeelte eraf snijden

    1Het groene gedeelte eraf snijden

    Voordat je begint met snijden, moet je allereest de venkel wassen. Dit gaat het beste onder koud stromend water. Zodra je al het vuil eraf gewassen hebt, kan je beginnen met het groene gedeelte van de venkel te snijden. Dit zijn de stengels. Je kunt ervoor kiezen ze weg te gooien, maar ze zijn ook perfect als mix tussen je salade of als garnering.

  2. Een venkel waarbij wij het onderkant gedeelte eraf snijden.

    2De onderkant eraf snijden

    Je moet nu de onderkant van de venkel eraf snijden. De onderkant kan je vervolgens weggooien.

  3. Een venkel die wij in twee delen snijden

    3De venkel in twee helften snijden snijden

    Het is nu de bedoeling om de venkel in twee stukken te snijden. Let hierbij op dat je de venkel langs de lange zijde snijdt. Op deze manier staat de venkel veel stabieler op je snijplank.

  4. Een venkel die waarbij we een driehoek in de onderkant snijden

    4Een driehoek aan de onderkant snijden snijden

    Pak je kleine mes. Hiermee moet je een kleine driehoek aan de onderkant van de venkel snijden. Doe dit voor beide helften.

  5. Een venkel waarbij we de harde kern verwijderen

    5De harde kern uit de venkel verwijderen

    Nu kan je met behulp van je handen de harde kern uit de venkel halen. Deze harde kern kan je weggooien.

  6. Een venkel die we in verticale repen snijden

    6De venkel in verticale repen snijden

    Vanaf nu snijden wij de stukken die gegeten gaan worden. Indien je graag lange dunne repen wilt, dan moet je de venkel in verticale richting snijden.

  7. Een venkel die we in horizontale repen snijden

    7De venkel in horizontale repen snijden

    Heb je liever kortere repen hebt, dan moet je de venkel langs de korte kant snijden.

Tips

In deze sectie geven wij jouw nog praktische tips om je te helpen een venkel te snijden.

Lijst met tips

  1. Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je groente heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.
  2. Voelt het tijdens het snijden instabiel? Draai het stuk venkel om, zodat hij weer stabiel ligt.
  3. Venkel kan je 4 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Het beste kan je de venkel in vershoudfolie verpakken.