Knolselderij snijden

De beste manier om knolselderij te snijden

Drie knolselderijen waarvan de middelse doormidden gesneden is

Inleiding

Knolselderij is de knol van de selderijplant. Nederlanders kennen deze groente het beste van de erwtensoep, waar deze groente erg goed bij smaakt. Knolselderij bevat, net als veel andere groentes, vitamine C, vitamine K, Kalium, eiwitten en voedingsvezels.

Wil je graag knolselderij snijden, maar weet je niet hoe? Lees dan onze how-to voor de makkelijkste manier!

Wat heb je nodig om knolselderij te snijden?

  • Knolselderij
  • Een snijplank
  • Een koksmes
  • Een schilmes

Hoe lang duurt het om knolselderij te snijden?

Het snijden van 1 knolselderij kost ongeveer 3 minuten.

  1. Een knolselderij die in twee delen gesneden wordt

    1De knolselderij in twee delen snijden

    Nadat je de knolselderij gewassen hebt leg je hem stevig op je snijplank. Leg dan je mes bovenop de knolselderij en houdt hem stabiel vast je vrije hand. Snijdt hem vervolgens doormidden.

  2. Een knolselderij waarvan de schil weggesneden wordt

    2De schil van de knolselderij met een mes

    Pak nu 1 van beide helften en leg hem op de vlakke kant. Snijd nu met je mes ronddom de knolselderij de schil ervan af. Je wilt als het ware alleen dat de bovenkant van de knolselderij nog een schil bevat.

  3. Een knolselderij waarvan de schil eraf geschild wordt

    3De resterende schil van de knolselderij eraf schillen

    Nu de schil van de zijkant gesneden is kan je nu de schil aan de bovenkant verwijderen. Dit gaat het gemakkelijkst met een schilmesje. Houd de knolselderij stevig vast en schil vervolgens de overgebleven schil eraf.

  4. Een knolselderij die in schijven gesneden wordt

    4De knolselderij in schijven snijden

    Snijd nu de knolselderij in halve schijven. Zorg ervoor dat de schijven ongeveer 1 centimeter dik zijn.

  5. Een knolselderij die in repen gesneden wordt

    5De knolselderij in repen snijden

    Neem nu ongeveer de helft van alle schijven en stapel die op elkaar. Snijd de knolselderij nu in repen van 1 centimeter breed.

  6. Een knolselderij die in blokjes gesneden wordt

    6De knolselderij in blokjes snijden

    Draai vervolges de repen die je zojuist gesneden hebt een kwartslag. Snijd dan de knolselderij in kleine blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter.

Tips

In deze sectie geven wij nog wat extra tips om de knolselderij te snijden.

Lijst met tips

  1. Omdat knolselderijen erg snel verkleuren, kan je het beste vlak voor het daadwerkelijk koken beginnen met snijden.

  2. Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je groente heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.

  3. Voelt het tijdens het snijden instabiel? Draai het stuk knolselderij om, zodat hij weer stabiel ligt.

  4. Om zoveel mogelijk van de knolselderij over te houden, willen we de schil er zo dun mogelijk af snijden.

  5. Knolselderij verkleurt snel. Mocht je nog wat over houden, dan kan je dat het beste bewaren in water met azijn.