Hoe moet je venkel snijden?

Venkel vindt zijn oorsprong in Azië en het Middellandse Zeegebied. Zijn smaken doen zeer denken aan dat van anijs, waardoor het ook vaak als kruid gezien wordt. Het bereiden van venkel kan op veel verschillende manieren: stoven, stomen roosteren, grillen etc. In deze how-to beschrijven wij de beste manier om venkel te snijden, zodat je vervolgens zelf kunt bepalen hoe jij jouw venkel wilt bereiden.

Voordat je de venkel gaat snijden, moet je hem eerst goed wassen. Dit kan het beste gedaan worden onder koud stromend water.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • Venkel
  • Een snijplank
  • Een koksmes
  • Een klein mes

Hoeveel tijd kost het?

3 minuten per venkel

  1. Stap 1: Het groene gedeelte eraf snijden

    In deze stap snijden wij het groene gedeelte van de venkel eraf. Dit zijn de stengels. Je kunt ervoor kiezen ze weg te gooien, maar ze zijn ook perfect als mix tussen je salade of als garnering.

  2. Stap 2: De onderkant eraf snijden

    Je moet nu de onderkant van de venkel eraf snijden. De onderkant kan je vervolgens weggooien.

  3. Stap 3: De venkel in twee helften snijden

    Het is nu de bedoeling om de venkel in twee stukken te snijden. Let hierbij op dat je de venkel langs de lange zijde snijdt. Op deze manier staat de venkel veel stabieler op je snijplank.

  4. Stap 4: Een driehoek aan de onderkant snijden

    Pak je kleine mes. Hiermee moet je een kleine driehoek aan de onderkant van de venkel snijden. Doe dit voor beide helften.

  5. Stap 5: De harde kern uit de venkel verwijderen

    Nu kan je met behulp van je handen de harde kern uit de venkel halen. Deze harde kern kan je weggooien.

  6. Stap 6: De venkel in verticale repen snijden

    Vanaf nu snijden wij de stukken die gegeten gaan worden. Indien je graag lange dunne repen wilt, dan moet je de venkel in verticale richting snijden.

  7. Stap 7: De venkel in horizontale repen snijden

    Heb je liever kortere repen hebt, dan moet je de venkel langs de korte kant snijden.

Tips

In deze sectie geven wij nog wat extra tips om de venkel te snijden.



  • Zorg voor een goed scherp mes. Zo kun je met weinig kracht door je groente heen snijden. Dit verminderd de kans op ongelukken.
  • Voelt het tijdens het snijden instabiel? Draai het stuk venkel om, zodat hij weer stabiel ligt.
  • Venkel kan je 4 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Het beste kan je de venkel in vershoudfolie verpakken.